Kosten totaal sloop kantoorpand

Download deze kostentabel

Klik op een bestand hieronder om te downloaden.


Omschrijving

Projectomschrijving
Het kantoorgebouw is gesitueerd in een kantorenwijk en is goed bereikbaar. Het gebouw bestaat uit drie lagen, namelijk de begane grond, de 1e en de 2e verdieping. Het heeft een plat dak met dakopbouw. De bruto-inhoud bedraagt 4.622 m2. De oppervlakte van de kantoorruimten is 1.070 m2.

Ruimtelijke indeling
Een rechthoekig kantoorpand met op de kopgevels een uitgebouwd noodtrappenhuis van metselwerk met betontrappen. De dienstruimten zijn op elke kantoorlaag op een kopgeveleind gegroepeerd, inclusief een personenlift. In de dakopbouw zijn het ketelhuis en de liftmachinekamer gesitueerd. De scheidingswanden van de kantoorkamers zijn van metal stud gipsplaat. Het plafond is een standaard verlaagd systeemplafond.

Constructie
Het pand is onderheid met 75 betonnen heipalen 250 x 250 mm, lengte 15,25 m. De fundering bestaat uit gewapend beton. De draagconstructie bestaat uit een betonskelet van vierkante kolommen, afmeting 400 x 400 mm, en een vloer van 200 mm dik.
De liftwanden en de entreewanden (stijve schijfwanden) bij het noodtrappenhuis zijn van beton, dikte 200 mm. De gevel bestaat uit een gemetselde borstwering (spouwmuurconstructie) en aluminium kozijnen met isoglas.
De binnenwanden van de dienstruimten zijn van porisosteen.

Afwerking
De vloeren in de dienstruimten zijn afgewerkt met vloertegels, de kantoorruimten met een cementdeklaag. In de kantoorruimten liggen tapijttegels, los-vast gelijmd. De dakbedekking is een tweelaags systeem met 60 mm isolatie en 60 mm grind.

Installaties
Elektra, waterleiding, sanitair en riolering in standaard uitvoering.
Centrale verwarming met ketelhuis en paneelradiatoren.
Een personenlift met machinekamer.

Tabel

ElementKosten per
Elementm2 BVOm3 inhoud
Fundering x,xx x,xx x,xx
Draagconstructie x,xx x,xx x,xx
Daken x,xx x,xx x,xx
Binnenafwerking x,xx x,xx x,xx
Installaties x,xx x,xx x,xx
Terrein x,xx x,xx x,xx
Directe projectvoorzieningen x,xx x,xx x,xx
Indirecte projectvoorzieningen x,xx x,xx x,xx
Project eindtotaal x,xx x,xx x,xx

Afbeeldingen

Toelichting

Er zijn geen toelichtingen.

Reageren

Heeft u vragen over deze kostentabel? Of suggesties voor verbetering? Dan horen wij dat graag! Vul uw vraag/opmerking hieronder in. Uw bericht wordt dan rechtstreeks verstuurd naar Alexander Reijtenbagh de beheerder van deze tabel(len). Bedankt!


 Dit is een verplicht veld


 Dit is een verplicht veld Dit is een verplicht veld

Verplicht Dit is een verplicht veld.